Mijn favorieten

beveiliging

Inbraakpreventietips
Bent u op zoek naar een huis of heeft u recent een huis gekocht? Om ervoor te zorgen dat niemand zomaar uw (nieuwe) huis binnen kan dringen, leest u de volgende inbraakpreventietips om u veilig te voelen in iedere woning. 

1. Plaats waardevolle spullen uit het zicht

Misschien wat voor de hand liggend, maar plaats geen waardevolle spullen in het zicht. Berg uw telefoon, laptop, sleutels of waardevolle papieren op. Als u een grote hoeveelheid waardevolle spullen in huis heeft, bewaar deze dan bij voorkeur in een goede kluis. Zo voorkomt u dat u inbrekers een aanleiding geeft om bij u binnen te dringen.

2. Gebruik tuinverlichting

Zet de inbrekers in de spotlights door te zorgen voor goede verlichting om uw huis en tuin. Zeker in de wat donkere maanden is het erg belangrijk om goede verlichting te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een lamp met een bewegingsmelder of voor een dag-/nachtschakelaar. Hiermee bent u verzekerd van meer veiligheid om uw huis heen.

3. Gebruik binnenverlichting

Ook in uw woning is het handig om een lamp aan te laten als u voor een tijdje weg bent. Al tien minuten met uw hond wandelen, kan voor inbrekers genoeg tijd zijn om een poging te wagen om uw huis binnen te dringen. Maak eventueel gebruik van tijdsschakelaars. Die reguleren de tijden dat uw verlichting aan gaat, ook als u niet thuis bent.

4. Berg sleutels op

Laat uw sleutel niet aan de binnenkant van uw slot zitten en hang ze ook niet op naast de deur. Als een inbreker binnenkomt, kan hij gelijk zijn sporen uitwissen door uw sleutel mee te nemen. Verstop ook geen sleutel rondom uw huis. Onder de deurmat of in de schuur zijn geen geheime plekken voor inbrekers. En plaats ook geen foto’s van uw nieuwe sleutel op social media. Dieven kunnen deze tegenwoordig namaken en zo uw nieuwe huis binnendringen.

5. Varieer aankomst- en vertrektijden 

Het is verstandig om met uw aankomst- en vertrektijden te variëren. Sommige inbrekers willen wel eens een huis voor een langere tijd in de gaten houden om iemands dagelijkse patroon te ontdekken. Vertrek bijvoorbeeld iedere ochtend op een net iets ander tijdstip en kom in de avond eens op een andere tijd aan. Of neem eens de achterdeur in plaats van de voordeur. 

6. Houd vakantieplannen privé

Tegenwoordig delen we graag van alles op social media. Het is echter geen goed idee om uw vakantieplannen openbaar te maken via deze kanalen. Als iemand met verkeerde bedoelingen uw bericht voorbij ziet komen, is de beslissing snel gemaakt. Vertel alleen aan de buren of uw familie dat u een tijdje weg bent en vraag bijvoorbeeld of zij uw post willen opruimen. Dit geeft ook een bewoonde indruk.

7. Maak het ze niet te makkelijk

Als laatst is het geen goed idee om containers of vuilnisbakken naast de schutting of poort te plaatsen. Zorg ook dat ladders goed opgeborgen in de schuur of buiten bereik van de indringers staan. Dit zijn hulpmiddelen die het voor inbrekers gemakkelijk maken om in uw tuin te klimmen en er weer snel vandoor te gaan.

Dit artikel is geschreven met Verisure Smart Alarms. Onze partner op het gebied van alarmsystemen.